SCHOORL – Met haar fototentoonstelling ‘Women of the World’ laat Annelies Damen de symfonie tussen de vrouwelijke vorm in een pure en natuurlijke omgeving zien. Hiermee creëert zij in haar werken een samenspel van schaduw, vormen en lijnen, vol schoonheid en diepere betekenis. De werken zijn tot 29 april te zien bij Restaurant Hotel Merlet in Schoorl.

Annelies Damen studeerde in 2006 af aan de Fotoacademie Amsterdam, na een carrièreswitch van ‘business’ naar ‘fine art’ fotografie. Gebruik makend van het medium fotografie heeft ze met veel gevoel en techniek een sterk beeld van de vrouw gecreëerd. Bijzondere vrouwen in verschillende culturen worden neergezet in hun omgeving en vaak prachtige landschappen. Tijdens een jaar durende reis door Afrika raakt ze gefascineerd door het continent, de natuur, de oerkracht en de vrouwen die hier leven. Dit wordt het begin van haar professionele carrière als fotograaf. Ze omschrijft de magie, de trotse onafhankelijkheid en de sensualiteit van de vrouwen op dit continent en de variëteit aan culturen, als de inspiratie voor haar werk. Tijdens haar reizen over de hele wereld ziet ze de unieke posities van vrouwen, die vaak veel harder moeten werken om echt een verschil te kunnen maken. Damen fotografeert de sterke, zelfbewuste vrouwen en weet ze in hun natuurlijke context op poëtische wijze in beeld te brengen.

Damen heeft vele solo en groepsexposities op haar naam staan in binnen en buitenland. Onder andere in Amsterdam, New York, Parijs, Mumbai en Madrid in verschillende kunstinstellingen/artfairs zoals Noorderlicht, Gorcums Museum, Photofever, PAN, White Space en Sotheby’s. Zondag 17 maart is er vanaf 17.00 uur de mogelijkheid om de fotografe te ontmoeten en het verhaal achter de werken te horen.

Meer weten of reserveren voor ‘Meet the Artist’? Bel 072-5093644 of mail info@merlet.nl.