Ze waren overal in de regio te vinden afgelopen week, alle 3e-klassers van het Clusius College Castricum liepen een week stage in diverse bedrijven en in veel sectoren.

Organisaties als Zorgcentra- en GGZ-instellingen, ziekenhuizen, allerlei soorten winkels en bedrijven, van kappers, hoveniers, koks tot onderhoudsmonteurs, planners, banketbakkers, horecamedewerkers tot peuterspeelzalen, scholen, etcetera.

Zoveel bedrijven en instellingen lieten de leerlingen een week lang hartelijk en goed begeleid meelopen en meedoen. Het is geweldig dat de leerlingen van het Clusius College Castricum bij zoveel welwillenden bedrijven en mensen terecht kunnen om te kijken wat werken inhoudt en of de gekozen sector of beroep iets voor hen is, of juist niet. Dat schept ook helderheid in hun keuze voor een vervolgopleiding.

Volgende week zitten ze weer in de schoolbanken. Die overgang valt niet mee. Maar na een geslaagde stage weten ze weer waarom een diploma zo belangrijk is als je een leuk beroep wilt uitoefenen!