Amateurarcheoloog Ron Duindam verzorgt een lezing over de eerste bewoners van het kustgebied op woensdagavond 13 maart in de bibliotheek in Akersloot. Hij vertelt over die eerste bewoners van het kustgebied en waar zij vandaan kwamen.

Door de ontdekking van klokbeker aardewerk uit de Late Steentijd op de strandwal van Akersloot bij Klein Dorregeest (2000 voor Christus) werd een zoektocht ingezet naar sporen uit deze vroege periode in de kuststreek, met name op de strandwal van Limmen-Heiloo. Deze zoektocht leverde een aantal verrassende ontdekkingen op en opende de weg voor een verdere ontrafeling van de vroege bewoningspuzzel. Want in welke verhouding staan deze steentijdsporen tot de vroegste culturen in Nederland?

Kennis van nu

In de afgelopen 70 jaar heeft de ontwikkeling van archeologie een grote vlucht genomen, ontdekkingen en interpretaties dienen steeds te worden bijgesteld. Door de kennis van nu is de visie op de vroegste geschiedenis drastisch veranderd, maar met de kennis van morgen zullen steeds weer aanpassingen noodzakelijk zijn en dat hoort bij de wetenschap.

Ron Duindam is amateurarcheoloog bij Stichting Oud Limmen. De lezing is een samenwerking van de Historische Vereniging Oud-Akersloot en Bibliotheek Kennemerwaard.

Aanmelden

Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 13 maart om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Akersloot, Rembrandtsingel 1. De toegang bedraagt € 3,50. Aanmelden voor deze lezing kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin).