De Paulusschool is goed bezig: voortaan wordt afval gescheiden ingezameld. De maand januari stond in het teken van afval met tal van projecten. Wethouder Slettenhaar kwam maandag 4 februari persoonlijk langs om de leerlingen toe te spreken en afvalgrijpers uit te delen voor het oppikken van zwerfaval rond de school. De wethouder kreeg van de leerlingen ook iets mee: de Toekomststoel.

Door de kinderen is een stoel gepimpt tot Toekomststoel, (naar een initiatief van schrijver Jan Terlouw). Het idee is dat de Toekomststoel aan de vergadertafel helpt herinneren dat bij beslissingen die vandaag genomen worden de toekomst mee moet wegen. De kinderen geven hun dromen en ideeĆ«n over een (afvalvrije) toekomst weer op de stoel. Afval is immers een grondstof voor iets nieuws. De stoel krijgt een mooie plek in het gemeentehuis zodat deze stoel aan “de vergadertafel” de toekomstdromen van de kinderen onder de aandacht blijft houden.

Eerder in januari is het Afval-lab van Hart op Groen langs geweest Het afval-lab is een rijdend en uitklapbaar laboratorium over afval. Kinderen konden hiermee al zingend, spelend en onderzoekend veel leren over afval. Er was speciale apparatuur aanwezig om plastic afval om te smelten tot iets nieuws. Ook werden er bijzondere proeven gedaan.

De leerlingen weten nu alles van gft (groente, fruit en tuinafval), pmd (plastic, metaal en drankverpakkingen) en wat voor nieuwe producten dit kan opleveren als je het maar scheidt van het restafval.

Bron en foto: gemeente Castricum