De 17-jarige Daan Buringa uit Heiloo heeft een progressieve spierziekte. Een jaar geleden werd hij geopereerd aan scoliose waarbij iets misging. Daardoor heeft Daan nu ook dwarslaesie.

Toneel en acteren zijn zijn grootste passie en na zijn VWO examen wil hij, ondanks zijn handicap, hoe dan ook naar de kleinkunstacademie. Mogelijk heeft u Daan dit alles wel horen en zien vertellen bij De Wereld Draait Door, waar hij op 23 januari jongstleden aan tafel zat. Daarnaast had Daan een grote bijdrage aan de documentaire STUK die door de VPRO werd uitgezonden.

Samen met vier vrienden (Sieb ten Haaf, Kyllian Opdam, Jonas van Veen en Lieke Oolders) is Daan een eigen theatergroep begonnen: ‘ZwartGat’. Een naar eigen zeggen ‘chaotische groep van vier jongens en een meisje’, die samen schrijven, produceren en hun eigen stukken spelen. Na een jaar schrijven, spelen en regisseren is het grote moment daar: ZwartGat zal op 2 en 3 maart voor het eerst voor ‘echt’ publiek hun voorstelling 1, 2, 3… prestatiedruk spelen in Artiance in Alkmaar. Op 16 maart staan zij in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

1, 2, 3… prestatiedruk, een voorstelling vol absurdisme. Wil je erbij zijn?

Artiance Alkmaar: 2 maart om 16.00 uur en om 20.00 uur en 3 maart om 15.00 uur:
Kaartverkoop: www.artiance.nl
Kosten: € 5 euro per kaart

Betty Asfalt Complex Amsterdam, 16 maart
Kosten: € 5,60 per ticket (kaarten aan de deur of via deze website)