Een conducteur van de NS is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari mishandeld door een man die in slaap was gevallen in de trein. De medewerker kreeg klappen in het gezicht, meldt mediapartner NH Nieuws.

De politie meldt dat de man, een 24-jarige Roemeen, wakker werd gemaakt door de conducteur, toen hij opeens uit zijn vel sprong en om zich heen begon te slaan en schoppen. Daarbij werd het slachtoffer in zijn gezicht geraakt.

Volgens een woordvoerder van de politie raakte de NS-medewerker niet zwaar gewond. “Hij had rode en blauwe plekken in zijn gezicht.”

Met hulp van politieagent Virgil de la Haye is de man in Castricum aangehouden en meegenomen naar het bureau. Inmiddels is de man weer op vrije voeten, hij heeft een dagvaarding gekregen en zal voor de rechtbank moeten verschijnen.