Sommige mensen kunnen wel wat hulp gebruiken bij hun belastingaangifte via de computer. Zij kunnen iedere woensdagmiddag in maart en april terecht in de bibliotheek aan de Dreef 1 in Bergen. Samen met MEE de Wering biedt de bibliotheek ondersteuning bij de digitale aangifte voor 2018.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Bergen, gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, lid of geen lid. De mensen doen in principe zelf hun aangifte, maar kunnen bij vragen terecht bij de medewerker van MEE de Wering die hen met raad en daad bijstaat. Aanmelden voor één van deze woensdagmiddagen kan via 088-0075000 (bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur). Zorg in elk geval voor een werkend DigiD.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk. Beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de bibliotheek.