Limmen Cultuur heeft vrijdag 15 februari om 20.00 uur in cultureel centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg 64 Emeritus-hoogleraar Herman Pleij uitgenodigd om te komen vertellen over de Nederlandse identiteit en mentaliteit en vooral over de noodzaak van de regionale identiteiten. Sinds 2010 denkt en schrijft Pleij daarover.

In 2014 heeft hij het boek ‘Moet kunnen, op zoek naar de Nederlandse identiteit‘ uitgegeven. In dit boek vertelt hij op smakelijke, voortvarende en humoristische wijze over zijn verkenningstocht naar wat de Nederlanders kenmerkt en dat vanuit cultuurhistorisch perspectief. In Limmen vertelt hij wat vooral de Noord-Hollanders het meest typeert; het gevoel van gewoon willen zijn, zonder kapsones alsmede een gezamenlijke identiteit, tolerantie en het gevecht tegen het water. De directheid van ons gedrag, compromisbereidheid, gemeenschapsgevoel en onze neiging tot zeuren.

Emeritus-hoogleraar Herman Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van ons land en is ook vaak te gast bij tv-programma’s als ‘De Wereld Draait Door’. Hij kan een breed publiek enthousiast maken voor cultuurhistorische onderwerpen en inzicht geven in de historische achtergrond van de huidige maatschappij. Allemaal thema’s die als ‘typische Nood-Hollands’ beschouwd worden.

Meer weten of kaarten reserveren? Kijk op www.limmencultuur.nl.