De herinrichting van de Hoogeweg, Groeneweg en de Krommelaan is in volle gang.

De Groeneweg en een deel van de Hoogeweg worden een fietsstraat. Het andere deel van de Hoogeweg en de Krommelaan krijgen een woonstraatinrichting. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt ook de riolering vervangen.

De Hoogeweg is een belangrijke schakel in de fietsroute voor scholieren van en naar Castricum. Voor een goede en veilige schoolroute worden de Hoogeweg en Groeneweg daarom als fietsstraat ingericht. De fietsstraat begint bij de aansluiting van de Hoogeweg met de Zevenhuizerlaan en buigt af bij de Groeneweg. Via de Groeneweg loopt de fietsstraat door tot over de spoorwegonderdoorgang. Het vervolg van de fietsstraat na de tunnel wordt bepaald als de inrichting van ontwikkellocatie Zandzoom bekend is. Tot die tijd maken de fietsers van en naar Castricum nog gebruik van de Hoogeweg.

Voor omwonenden is het wel even doorbijten, maar zoals een van hen zegt:

“Het is best een slagveld, maar we hebben het over voor een mooie fietstraat”.

Op deze pagina van de gemeente vind je de meest actuele informatie.