Het echtpaar L.C. Stam-Schouten was donderdag 31 januari 60 jaar getrouwd. Burgemeester Hetty Hafkamp brengt hen een bezoek aan hun huis op de Heereweg in Schoorl.

Annie (Anna, Maria, Magdalena) Schouten, geboren in Heerhugowaard in 1932, en Lauw (Laurentius, Cornelis) Stam geboren in de Schermer in 1929 ontmoetten op de ijsbaan. Lauw was een bedreven ijsdanser waar menig meisje een oogje op had, maar Annie was de uitverkorene. Na zes jaar verkering hebben ze op 31 januari 1959 elkaar het jawoord gegeven en sindsdien gaan ze al 60 jaar zwierend door het leven. Lauw met zijn gevoel voor humor en behoefte aan gezelligheid en Annie met haar zorgzaamheid vullen elkaar perfect aan.

Samen hebben ze zes kinderen gekregen; vier dochters en twee zoontjes die hen helaas te vroeg zijn ontvallen, acht kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en nog twee op komst. Na een arbeidsintensief leven op het melkveebedrijf werd het tijd voor pensioen en besloten ze in 2003 naar Schoorl te verhuizen, omdat familie zich daar inmiddels ook gevestigd had. Nu ze wat ouder zijn, 89 en 86 jaar, genieten ze van elkaar en de rust in hun zelf ontworpen woning aan de Heereweg.