EGMOND AAN ZEE – Zuster Theresta Kiekebosch woont sinds 1996 tot volle tevredenheid in Huize Agnes. Op 27 januari viert ze daar haar honderdste verjaardag.

Zuster Theresta Kiekebosch is geboren op 27 januari 1919 te Heino. Haar ouders hadden een boerderij. Als vijfde en middelste in de rij kreeg zij de roepnaam Anna. Anna hielp graag mee op de boerderij. Elk jaargetijde had zijn mooie vruchten der aarde, die met zorg gezaaid en geoogst worden door vader, zei ze dikwijls. Anna nam als jong meisje vaak deel aan retraite die in de omgeving geboden werden vanuit de kerk. Daar leerde zij een zuster kennen die in Heerlen woonde en werkte. Zo kreeg Anna inzicht en vertrouwen dat zij koos voor het kloosterleven in Heerlen.

Bij de congregatie van de Kleine zusters van de Heilige Joseph te Heerlen op precies te zijn op 20 februari 1941 trad Anna in en kreeg de klooster naam zuster Theresta. Op 19 maart 1946 werd zuster Theresta geprofest en legde de eeuwige gelofte af. Het 75 jarig Professie feest hebben we vorig jaar gevierd op deze datum. Zuster heeft in haar arbeidzaam leven gewerkt in grote keukens van Sint Joseph Ziekenhuis in Zaandam en in Gouda en Driebergen en later in Zeist.

Vanaf 1996 woont zuster Theresta in Huize Agnes tot volle tevredenheid en neemt deel aan de huiskamer. Bezoekt dagelijks de Kapel van Huize Agnes en wandelt graag nog elke dag even buiten met de rollator. Zuster Theresta is altijd in voor een gesprekje onderweg en oog hebbend voor de ander met een bemoediging of troostend woord. Kenmerkend is haar accent vanuit Heino. En haar ongekende humor en kwinkslagen. Met goede en wat minder goede dagen hoopt zuster Theresta door te gaan, als God het mij gegeven heeft, zegt zuster dan.