De politieberichten van maandag 14 januari tot en met zondag 20 januari 2019.

Akersloot

Maandag 14 januari tussen 08:25 uur en 10:52 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg te Akersloot. Er waren 621 passanten en 36 hiervan reden te hard. Hoogst gemeten snelheid was 67 km/h. De maximum snelheid op dit weggedeelte is 50 km/h.

Castricum

Op vrijdag 18 januari is omstreeks 16.00 uur een winkeldievegge aangehouden bij één van de supermarkten in winkelcentrum Geesterduin. Het betrof een oudere dame uit Castricum, die ‘vergeten’ was om 4 flessen wijn af te rekenen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, een winkelverbod en een civiele schadevergoedingsregeling van 181 euro opgelegd.

De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 januari een 17 jarige jongeman uit Assendelft aangehouden, die een vals biljet van 20 euro wilde uitgeven in één van de horecagelegenheden aan de Dorpsstraat. De ontvangende barmedewerker was zo scherp, dit te kunnen zien en met hulp van de beveiliging kon de jongeman worden aangehouden. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

GETUIGEN GEZOCHT

Op zaterdag 19 januari, omstreeks 18.45 uur heeft er op de Dorpsstraat ter hoogte van nummer 61 een aanrijding plaatsgevonden tussen een taxi en een fietsende dame. Zij is daarbij ten val gekomen, de taxi is doorgereden. De dame fietste in noordelijke richting en is vermoedelijk door de taxi aangetikt. De vrouw heeft met hoofd- en schouderletsel een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Er is alleen bekend, dat het voertuig blauwe taxiplaten voerde. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Verder is in de Molendijkbuurt zaterdagavond 19 januari tussen 15.00 uur en 23.30 uur ingebroken bij afwezigheid van de bewoners. Bij thuiskomst bleek de gehele woning doorzocht. Er is onder andere een laptop weggenomen. De dader(s) zijn middels een bovenlicht ingeklommen.