BERGEN – Zaterdag zijn de beste sporters van de gemeente Bergen in hotel Zuiderduin beloond met een trofee. De zaalvoetballers van White Stones vielen zelfs dubbel in de prijzen. Zij wonnen op het tweejaarlijkse gala zowel de beste sportploeg maar kregen ook de overall award uitgereikt, de ‘niet te tillen’ Dynamic Wisseltrofee.

De jury, met voorzitter wethouder Jan Houtenbos, keek tevreden toe hoe de door hun gekozen sporters door presentator Ton Stroomer op het podium werden geroepen, zonder uitzondering blij verrast. Hoogtepunt was de reactie van de achtjarige Finn Vogels: “Yes!”, die het beeldje als winnaar bij de Talenten in ontvangst mocht nemen, en daar de hele avond trots mee rondliep.

Twee bijzondere jaren

Nicole Weijling – Dissel, de 51-jarige hardloopster uit Egmond aan den Hoef werd opnieuw tot beste sportvrouw uitgeroepen. Weijling kon haar prijs niet zelf in ontvangst nemen, omdat ze op Tenerife aan het trainen is ter voorbereiding op de WK veteranen. Haar coach Cor Mooij was wel in Egmond aan Zee, en belde haar op het podium voor een live reactie: ,,Dit waren voor mij twee bijzondere jaren’’, refereerde Weijling aan haar Europese titels (800 meter en 1500 meter) en goud op 5000 meter bij de masters 50 op de WK in Malaga, maar toch ben ik zeer verrast en blij met deze prijs! Zeker toen ik de andere genomineerden op het lijstje zag staan!”

Zware wisseltrofee

De 72-jarige golfer Nico Zonneveld won de eerste prijs in de categorie Beste Sportman. Hij won in 2017 tijdens de Wereld Transplant Games in Malaga, en in hetzelfde jaar werd hij Nederlands kampioen op een toernooi van de Stichting Sport en Transplantatie. Helaas was ook hij deze avond afwezig waardoor zijn dochter de prijs in ontvangst mocht hemen. Het podium stroomde goed vol bij de prijsuitreiking aan de sportploegen, waarbij de mannen van White Stones samen met hun coaches voor de prestaties werden beloond met de zware wisseltrofee. Nadat Valerie Smit, voorzitter van de galacommissie van Stichting Sporters BES, iedereen bedankte voor de inzet en aanwezigheid, kon de feestelijke borrel beginnen.
De winnaars van het Sportgala BES 2017/2018 zijn:

Sportman: Nico Zonneveld (golf)
Sportvrouw: Nicole Weijling – Dissel (hardlopen)
Ploeg: White Stones (zaalvoetbal)
Talent: Finn Vogels (turner)
Coach: Marcus Deen (kunstrijden)
Aangepaste sporter: Jessie Tik (rolstoeltennis).
Dynamic Wisseltrofee: White Stones.