HEILOO – Een verhuizing doorgeven aan de gemeente, huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die tegenwoordig digitaal gaan. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Wie hier meer over wil weten, kan de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ volgen bij Bibliotheek Heiloo. Blijf langer zelfstandig en leer hoe overheidszaken via internet snel, makkelijk en veilig geregeld kunnen worden.

Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leren deelnemers een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Bovendien leren ze handig informatie op te zoeken op websites van de overheid zoals die van de Belastingdienst en het UWV. Met veel tips en trucs en volop ruimte voor vragen. Bibliotheek Heiloo stelt computers beschikbaar waarop gewerkt kan worden. Bovendien ontvangen cursisten een werkboek waarmee ze oefeningen kunnen maken en alles nog eens rustig kunnen nalezen.
Deelnemers moeten al wat bekend zijn met het gebruik van computer en internet. Wie dat eerst wil leren, wordt verwezen naar de basiscursus ‘Leren omgaan met de computer’.

‘Werken met de digitale overheid’ is als volledige serie, bestaande uit drie bijeenkomsten, te volgen. Data: woensdag 6, 20 en 27 februari van 15.00 tot 17.00 uur. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Aanmelden kan via de servicebalie, telefonisch via 072-5330670 of via www.bibliotheekheiloo.nl.