Net zoals elk jaar doneert de Wereldwinkel Heiloo, de Fairtrade Cadeauwinkel, een deel van de opbrengsten van 2018 aan diverse goede doelen. In totaal wordt er 2500 euro verdeeld.

Per jaar wordt bepaald aan welke organisaties wordt gedoneerd, waarbij er een balans is tussen goede doelen in onze eigen regio en in ontwikkelingslanden. Zo is er een donatie gedaan aan Gered Gereedschap Heiloo, die overtollig gereedschap repareert voor hergebruik en verscheept naar scholen in ontwikkelingslanden. Wereldwinkel steunt ook de Stichting Wol uit Limmen, die armoede en analfabetisme bestrijdt in o.a. Burkina Faso, en Stichting Veldwerk.

De Wereldwinkel heeft de Eye Care Foundation gesteund, deze helpt bij het voorkomen en genezen van blind- en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. En de ‘Actie4Kids’, een project van GAIN (Global Aid Network). Ook aan Simbolica, een importeur van zilveren sieraden uit Zuid-Amerika (o.a. Guatemala), is gedoneerd. Samen met de lokale producent en wereldwinkels zorgen zij ervoor dat 700 kinderen naar het basisonderwijs kunnen. Voor € 12,50 kan een kind een jaar naar school.

De overige donaties zijn gegaan naar Stichting Madat Nepal voor Het Siddhi Memorial Hospitaal in Nepal, voor de schade ontstaan na een vloedgolf. Naar Sarana voor hulp aan Lombok na de derde aardebeving in korte tijd. En ten slotte naar Stichting Blessed Generation; deze stichting geeft kinderen in Kenia een thuis en goed onderwijs.

Wereldwinkel Heiloo bedankt al haar klanten die door hun aankopen het mogelijk maken deze donaties te doen.