EGMOND AAN ZEE – Na een sensationele sprint heeft Timothy Dupont AGU Egmond-Pier-Egmond gewonnen. Op de boulevard van Egmond aan Zee klopte de Belg favoriet Lars Boom met een banddikte verschil.

De Belg mag zich met trots winnaar noemen van deze 21e editie, die de boeken ingaat als heroïsch, door een krachtige wind en pittig strand. Het podium werd compleet gemaakt door Lars Boom en Ivar Slik. Bij de vrouwen ging de winst naar Rozanne Slik.

Het was een monstertocht op het strand. De harde zuidwestenwind zorgde voor een grote kopgroep op de heenweg, op de terugweg kon de aanval op de winst pas beginnen. Wie is de sterkste na alle technische stukken? Na Velsen probeerde Sebastian Langeveld weg te komen, maar deze demarrage strandde. In Castricum gingen onder andere Laurens ten Dam, Jasper Ockeloen en Bram Imming in de aanval bij de trappen en de strobalen. Maar niemand kon hier uiteindelijk het verschil maken, dus bleef het spannend tot de finish.

Bij de strandafgang bij Egmond aan Zee kwam Ivar Slik als eerste boven, gevolgd door Dupont en Boom. Boom trok de sprint aan, maar Dupont was opnieuw de betere sprinter, nadat hij ook al won in 2016. “Het was een harde wedstrijd, echt een gevecht. Maar ik kwam in het wiel van Lars uit en Lars ging volaan. Ik moest er vol overgaan of het was over. Ik heb hem net kunnen pakken. Het was beestig lastig, Langeveld reed constant alles kapot, ik kon constant aanpikken en op het einde was ik goed.”

Rozanne Slik wint bij de dames
Na de tweede plaats van vorig jaar heeft Rozanne Slik eindelijk AGU Egmond-Pier-Egmond gewonnen. Dus feest in huize Slik. De renster uit Bergen was in deze zware wedstrijd de uitgesproken winnares. Nina Kessler kon haar rivaal niet bijhouden en Slik was euforisch. Direct na de finish kon Slik het niet geloven dat zij deze editie op haar naam mocht schrijven. “Op het laatste stuk dacht ik, ik moet niet kijken, ik moet niet vallen en ik moet niet mijn handen te vroeg omhoog doen, ik wist niet of het waar was. Echt fantastisch.”

Slik gaf aan dat de omstandigheden dit jaar enorm zwaar waren. De dames hadden ook een pittige race, waarbij er al snel een kopgroep van tien dames ontstond. Bij de technische passages werd het verschil gemaakt en kwam Slik in Castricum aan Zee als eerste het strand weer op. Niemand kon haar meer van de zege weerhouden. Op de Boulevard van Egmond aan Zee kwam Nina Kessler uiteindelijk als tweede over de streep, gevolgd door Grace Verbeke.

Editie 2020
De volgende editie van ‘s werelds grootste strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond zal plaatsvinden op zaterdag 11 januari 2020. Inschrijven is mogelijk vanaf augustus.