Op donderdag 17 januari jl. werd de provinciale wedstrijd Noord-Holland gehouden van de landelijke Skills Talent, het evenement waarbij VMBO-scholieren in het laatste studiejaren hun talenten in de vorm van een wedstrijd laten zien.

Het Clusius College Castricum heeft met het onderdeel ‘Economie & Ondernemen’ de provinciale wedstrijd gewonnen. Het team gaat door naar de landelijke finales waarbij ze het gaan opnemen tegen de elf andere provincies. Deze wedstrijd is op 21 maart in Amsterdam (RAI). Het winnende team bestaat uit de leerlingen Björn Mannaart, Nazik Simonian en Floor van der Wolf.

De opdracht die de leerlingen moesten uitvoeren bestond onder andere uit het controleren van een pakbon, het maken van een vrachtbrief, een klantgesprek voeren en een aantal andere zaken die te maken hebben met economie en ondernemen. Deze onderdelen leren de leerlingen van het Clusius College Castricum niet alleen tijdens lessen economie maar ook bij de diverse praktijkvakken en de keuzevakken Marketing en Ondernemen.

Vorig jaar stond dit team al in de krant met hun inventieve idee om een prullenbak te maken van gerecyclede plastic flessen. Dit deden ze in het kader van de keuzevakken Marketing en Ondernemen. Omdat toen al opviel hoe goed ze samenwerken, plannen en overleggen heeft dit team zich opgegeven voor de Skills Talentwedstrijd. Dat ze de vaardigheden goed beheersen blijkt wel uit het feit dat ze in de provinciale wedstrijd de teams van het Clusius College Alkmaar, het Huygens College Heerhugowaard, het Petrus Canisius College Alkmaar, het Tendercollege IJmuiden en het Trias VMBO uit Krommenie hebben verslagen.