UITGEEST – In de week van 25 tot 31 december hoefde de politie gelukkig niet te vaak in te grijpen in Uitgeest.

Ongeval met letsel Geesterweg te Uitgeest

Op dinsdag 25 december (1e kerstdag) 2018 vond er omstreeks 11.20 uur een ongeval plaats op de kruising van de Geesterweg/Melis Stokelaan/Castricummerweg.
Vanaf de Melis Stokelaan reed er een personenauto rechtdoor de kruising met de Geesterweg over in de richting van de Castricummerweg. Op dat moment reed er een snorfietsster met een duopassagier over het fietspad van de Geesterweg in de richting van het station. De bestuurder van de personenauto zag de snorfietsster op het laatste moment naderen en remde af. De snorfietsster probeerde de remmende auto te ontwijken en kneep in de remmen, waardoor haar voorwiel blokkeerde. Vervolgens viel de snorfietsster samen met haar duopassagier van de snorfiets. De bestuurster van de snorfiets kwam dusdanig ongelukkig te vallen op haar kin, waardoor ze ernstig kaakletsel bekwam. Indien u getuige bent geweest van dit ongeval verzoeken wij u contact op te nemen met de wijkagent Pals van de gemeente Uitgeest. 0900-8844.

Inbraak woning Geesterweg

Op woensdag 26 december 2018 omstreeks 17.40 uur vond er een poging tot inbraak in een woning plaats aan de Geesterweg. Een oplettende burger zag dat er een man, ong. 1.90 cm lang, kort donker haar en gekleed in een bruin/groene jas en rode schoenen, aan de voorzijde een raam probeerde open te breken. De man wist zich ontdekt en nam het hazenpad. Helaas kon de inbreker niet meer worden getraceerd. Er stak nog een koevoet tussen het raam en het kozijn.