Afgelopen week moest de politie in Uitgeest een aantal keer ingeschakeld worden.

Snelheidscontrole Geesterweg Uitgeest.

Zowel op dinsdag 8 januari 2019 tussen 13.30 uur en `5.45 uur als op vrijdag 11 januari 2019 tussen 15.15 uur en 17.20 uur is de snelheid gecontroleerd. Kennelijk is dat hier hard nodig, want er wordt echt veel te veel te snel gereden.

Op het weggedeelte van de Geesterweg tussen de Westerwerf en de Molenwerf is in beide richtingen gemeten en je mag op dat weggedeelte 50 km/u rijden. Meer dan 18% rijdt daar te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg maar liefst 102 km/u.

Van de 2279 passanten krijgen er 424 een bekeuring thuis gestuurd. N.a.v. klachten wordt aldaar de snelheid gemeten en de klachten zijn dus terecht.

Snelheidscontrole Provincialeweg N203 Castricum/Uitgeest

Aldaar werd ook een controle gehouden op vrijdag 11 januari 2019 en wel in de ochtenduren. Hier hield men zich een stuk beter aan de maximum snelheid. Hier reed nog geen 1 % te snel. Er werden op 3312 passanten er slechts 17 bekeurd. Hoogste snelheid was hier 96 km/u.

Onzinnige vernieling auto Hogeweg te Uitgeest

Tussen woensdag 9 januari 2019 te 13.00 uur en donderdag 10 januari 2019 te 16.00 uur werd er een onzinnige vernieling gepleegd aan een personenauto. Een net nieuwe personenauto aangeschaft door een bewoner van de Hogeweg werd van achteren naar voren bekrast aan de linkerzijkant met een scherp voorwerp. Dit is duidelijk met opzet gedaan. Het betreft hier een diepe kras, die je er niet even uitpoetst. Mogelijk heeft iemand deze vernieling zien plegen. De politie is daar dan zeer benieuwd naar, want dit soort vernielingen gaan te ver.

Geesterweg te Uitgeest rijden onder invloed alcohol en tijdens rijverbod.

Op zaterdag 12 janauri 2019, omstreeks 20.00 uur, reed er een 51 jarige man uit Uitgeest over de Geesterweg terwijl hij zwaar beschonken was. De man bestuurde zijn bestelauto slingerend en een tegemoet komende bestuurder moest uitwijken om geen aanrijding te krijgen met de bestelauto die op zijn weggedeelte was terecht gekomen. De 51 jarige man kreeg een stopteken, doch negeerde deze. Even verderop werd de bestuurder met zijn bestelauto toch tot stilstand gebracht. Bij controle blies de man een F en bij een ademtest op het bureau blies de man maar liefst 900 ug/l, hetgeen hem kwam te staan op een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, een rijverbod en een invordering van zijn rijbewijs. Vervolgens is de man met een taxi terug naar huis gegaan en kon het toen niet laten om toch in zijn auto te stappen en verder naar huis te rijden. Hierop is de man wederom aangehouden door de politie en kreeg opnieuw een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, voor het besturen van zijn voertuig, terwijl aan hem een rijverbod was opgelegd en een proces-verbaal voor het besturen van zijn bestelauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Tolweg Uitgeest brandstichting

Op zondag 13 januari 2019 omstreeks 15.02 uur vond een 32 jarige man uit Polen het nodig om zijn koffer met boeken en kleding in de brand te steken. Eerder was de man al uit de trein gezet vanwege het niet bij zich hebben van een vervoersbewijs. Door de politie werd de man gecontroleerd op de Tolweg. Hij vertoonde verward gedrag en kon zich niet legitimeren. Vervolgens is de man aangehouden en is zijn identiteit op het bureau vastgesteld. Het bleek een man te betreffen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is door de politie overgebracht naar een daklozenopvang in Amsterdam.

Aanrijding met licht letsel op de Rijksweg A9 links ter hoogte van hectometer paal 60.5.

Op maandag 14 januari 2019 omstreeks 06.03 uur ontstond er op de A9 een aanrijding tussen een vrachtauto, bestelauto en een personenauto. Twee rijbanen werden geblokkeerd, waardoor er een enorme file ontstond. Ten gevolge van het ongeval raakte een 25 jarige man uit Alkmaar gewond aan zijn rug, doch hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een andere bestuurder bekwam een bloedende mond doordat de airbag in zijn gezicht was gekomen. Zowel de bestelauto als de personenauto moesten worden afgesleept.