De politieberichten van maandag 21 januari tot en met zondag 27 januari 2019.

Akersloot

Woensdag 23 januari tussen 19:00 uur en 21.30 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg ter hoogte van de haven. De toegestane snelheid is daar 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid was 82 km/h. Van de 278 passanten krijgen er 48 een proces-verbaal thuis gestuurd.

In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari is er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Kerkemeer. Weggenomen werden onder andere fietsen en gereedschap.

Zaterdagochtend 26 januari tussen 9.30 uur en 12.30 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg te Akersloot. De toegestane snelheid aldaar is 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid was 74 km/h. Van de 749 passanten reed er 91 te hard. Deze mensen krijgen een proces-verbaal thuisgestuurd.

Castricum

Maandag 21 januari tussen 13:00 uur en 15:45 uur is er ingebroken bij een woning bij de Santmark. Men is binnengekomen door vernieling van het cilinderslot van de voordeur. De woning is doorzocht en er is geld weggenomen.

Nadat er op 19 januari ingebroken was in een woning aan het Braveld, waarbij de reservesleutel was weggenomen, werd in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari een personenauto weggenomen. Het betreft een opvallend lichtgroene Volkswagen Lupo met kenteken ZJ-ND-08.

Vrijdagochtend 25 januari kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Overtoom. Meldster had 2 mannen in haar zaak die zich uitgaven voor Essent medewerkers. Legitimatie lag toevallig in de auto. Ze legitimeerden zich met een laptop, met daarop zogenaamd Essent klanten. Ze boden de ondernemers in Castricum een voordeelaanbieding en zij moest de laatste 3 cijfers van haar rekening geven. Zij is er niet op ingegaan. Deze mannen hadden geen bedrijfskleding aan. Essent kon ook niet vertellen of er medewerkers van hun bedrijf op pad waren in Castricum. Advies is om hier niet op in te gaan.

Zaterdag 26 januari om 16:15 uur kwam er een melding binnen, dat er een voertuig met lage snelheid op de A9 in de richting van Alkmaar reed. Ter hoogte van A9 Castricum trof de politie het voertuig aan. Reed 80 kilometer per uur. Voertuig is, op een veilige locatie, staande gehouden. Bestuurder gaf aan dat het om een elektrische auto gaat en dat hij nog maar 24 km kon rijden, dit is door ons gecheckt. Om energie te besparen reed de bestuurder langzamer dan het overige verkeer.

Zondag 27 januari omstreeks 00:05 uur melding dat er op de Soomerwegh ter hoogte van de kruising met de Tulpenveld een abri vernield was door twee jongens. Ter plaatse bleek dat een raam ingeslagen was en het glas verspreid over het fietspad lag. De beide jongens zijn niet meer aangetroffen. Het glas is zo goed als mogelijk van het fietspad opgeveegd.

Tussen dinsdag 15 januari en zondag 27 januari 2019 1:59 uur is er ingebroken in een woning gelegen aan het Tulpenveld. Deze Inbraak werd ontdekt, nadat bewoners terugkwamen van vakantie. Men kreeg de voordeur niet open en is hierdoor via de achterdeur naar binnen gegaan. Er bleek dat er een keukenraam ontzet was en zo is men binnen gekomen. Men is op de eerste verdieping in elke kamer geweest en heeft daar alles doorzocht. Er zijn sieraden weggenomen.