AKERSLOOT – Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 januari 2019 vindt de 12e editie van het ‘Old Alkmaar Boardingtoernooi’ plaats in Akersloot. Locatie zal wederom Sporthal ‘De Lelie’ zijn.

Dit jaar maakt PSV voor het eerst haar opwachting. Gezien de stand in de eredivisie wordt dit natuurlijk een spannende strijd met de jeugd van Ajax, maar sluit zeker niet de opponenten AZ, FC Volendam of een verrassing van de teams in de hoofdklasse uit! De betaaldvoetbalorganisaties doen deze jaargang enkel mee op zondag 13 januari.

Naast het voetballen is er ruimte voor overige activiteiten. Iedere deelnemer speelt een voetbalquiz met aansluitend een finale voor vier teams. Op zondagmiddag is er een rhönrad demonstratie onder leiding van een wereldkampioen. Dit belooft veel spektakel en show! Speciaal voor de finales heeft het geluidsteam aanpassingen gedaan om de ‘Champions’ opkomst voor de finalisten nog mooier naar voren te laten komen en alle voetballers een onvergetelijke ervaring te laten beleven.

Vrijdagavond wordt het toernooi om 18.00 uur afgetrapt met een kwalificatietoernooi voor de JO13 uit de regio. Zij spelen om 3 tickets voor het toernooi op de zondag. Zaterdagochtend begint het spektakel alweer om 9.00 uur voor de JO9-teams uit de regio. In de middag wordt er door JO10/JO11-teams uit de 1e en 2e klasse gestreden om de felbegeerde bokaal, en zaterdagavond laten de JO11-hoofdklasseteams zien waarom zij de trofee mee naar huis willen nemen! Op zondag 10 januari wordt het Old Alkmaar Boardingtoernooi afgesloten met de drie vrijdag-qualifiers en plaatselijke trots Meervogels ’31, die de strijd aan moeten gaan met de jeugdspelers van Ajax, AZ, PSV en FC Volendam. Voor de finale is er een demonstratie van de finalewedstrijd en het rhönrad- team ‘Lycurgus Hygieä’.