BERGEN – Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen – van 23 januari tot en met 2 februari – in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Activiteiten in de bibliotheek

Er wordt op verschillende momenten gelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Er is op zaterdag 2 februari om 10.30 uur in de bibliotheek in Bergen een vrolijke peutervoorstelling ‘Waar is mijn huis’ van Poppentheater Belletje Sterk. Clown Niekie komt op woensdag 23 januari om 15.00 uur naar de bibliotheek in Schoorl voor een ballonnenfeest. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.bibliotheekkennmerwaard.nl.

Nog geen lid?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Harry zolang de voorraad strekt.

Reserveren voor activiteiten

Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Bij reserveren bij de klantenservice in de bibliotheek is betaling alleen mogelijk per pin.