HEILOO – De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 20 januari tot en met 2 februari staat het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters centraal. Natuurlijk uit het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry. Maar ook uit de Prentenboeken Top Tien en nog veel meer mooie titels.

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Speciaal voor kinderen (0-6) en hun ouders, verzorgers en opvang, verzorgt Bibliotheek Heiloo diverse leuke voorleesactiviteiten.

20 januari: Theatervoorstelling: ‘Een huis voor Harry’

Op dit moment zijn Meneer Wim en Marieloes hard aan het werk voor deze voorstelling. Liedjes, poppen, animatiefilmpjes, geluiden… en een levensgrote Vera. Spannende tijden, want hoe gaan zij ervoor zorgen dat Harry weer veilig thuiskomt? Deze voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry.

Zondag 20 januari 2019, 11.00 uur in Bibliotheek Heiloo. Kaarten à € 5,- zijn te reserveren bij Stichting Potitco via info@potitco.nl of telefonisch (06-86608248), incl. limonade en koffie/thee. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

23 januari: Voorleesontbijt bij de Hema Voorleesbieb

Komen jullie ook luisteren naar het voorlezen, onder het genot van een lekker ontbijtje? Op woensdag 23 januari om 10.00 uur komt er een special guest voorlezen op het pleintje bij de Hema. Nieuwsgierig wie het is? Kom kijken, en smul van een lekker ontbijtje en de lekkerste prentenboeken!

Woensdagmiddag en vrijdagochtend: voorlezen en spelen

De wekelijkse voorleesuurtjes voor kleuters (op woensdag 23 en 30 januari om 14.30 uur) en voor peuters (op vrijdag 25 januari en 1 februari om 10.30 uur) in de bibliotheek staan in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Kom gezellig langs!

Waarom is voorlezen zo belangrijk?

Voorlezen bevordert het leesplezier, zorgt voor een grotere woordenschat en draagt bij aan een goede taalontwikkeling. En natuurlijk is het heerlijk om samen van een boek te genieten. Dagelijks voorlezen vormt daarmee een goede basis voor het latere lezen.

Gratis lidmaatschap

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden kinderen van 0-6 jaar gratis lid van de bibliotheek. En, zolang de voorraad strekt, krijgen zij daarbij een vingerpoppetje van Harry cadeau.