HEILOO – Het is al even geleden dat het echtpaar Onderwater-Mous hun zestigste huwelijksdag vierde. Deze mijlpaal bereikten meneer (86) en mevrouw (87) op 27 november 2018. Zeven weken later, op 16 januari, kwam burgemeester Hans Romeyn het echtpaar feliciteren met dit heugelijke feit.

Mevrouw geboren in Limmen en meneer in Heiloo hebben elkaar ontmoet op de Bakkummer kermis. Een zus van meneer ging trouwen en hij zocht op de kermis een meisje dat met hem mee kon naar het huwelijksfeest. Hij vond haar, ze is mee geweest naar het huwelijk maar daarna ook nooit meer weg gegaan. Het echtpaar Onderwater heeft altijd in Heiloo gewoond behalve de negen maanden dat zij op de oplevering van hun huidige woning moesten wachten. Die negen maanden was Limmen de thuisbasis. “Wat was ik blij dat we weer teruggingen naar Heiloo. Want Limmen heeft veel minder te bieden,” aldus mevrouw Onderwater. Het echtpaar geniet er van zo dicht bij de bibliotheek, de winkels en het station te wonen. Al lijken ze de trein niet echt nodig te hebben. Meneer rijdt nog auto en het echtpaar fietst, als het weer het toelaat, nog iedere dag een uur door Heiloo. Daarnaast gaat meneer nog vaak, met heel veel plezier, naar zijn volkstuin.

Het echtpaar heeft vier kinderen, acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. En terugkijkend op de vakanties genieten ze nog altijd van de tijd dat zij met de camper op stap gingen. Mevrouw Onderwater: “Met de camper hebben we door heel Europa gecrost.” Meneer vult een paar landen aan: “Van de Noordkaap tot Spanje en Portugal, maar ook de Orkney-eilanden hebben we met de camper bezocht.”

Tekst: Yvonne van Stiphout