Tijdens de jaarvergadering van de brandweerposten Bergen, Egmond aan Zee en Schoorl/ Groet op 25 januari ontving brandweerman Marco Snijders van post Egmond aan Zee, uit handen van burgemeester Hetty Hafkamp een koninklijke onderscheiding: Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn dienstverband van 20 jaar bij de brandweer.

In hotel-restaurant Jan van Scorel ontving de verraste Snijders de onderscheiding voor zijn langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en regio.

Daarnaast reikten de postcommandanten Maikel Groet (Bergen), Dirk Schenk (Egmond aan Zee), Ruud Admiraal (Schoorl) en Rutger Vuur (Groet) insignes uit aan diverse jubilarissen bij de brandweer. Deze werden uitgereikt aan: Irvin Pelgrom (niet aanwezig) 12 ½ jaar, Marco Snijders 20 jaar, Erik Vis 25 jaar, Casper van Leeuwen (afscheid), Rick Druijven (afscheid), Robin Hoogeveen (niet aanwezig) (afscheid), Menno van der Hoek (afscheid, Kor Stukje (afscheid), Jolanda van Veen (niet aanwezig).