UITGEEST- Zondag 10 februari speelt Mankes een sfeervolle, dynamische mix van donkere folk met lichte fado-invloeden en een rafelig randje, poëtisch en filmisch.

In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en The Weak And The Strong hun krachten te bundelen in Mankes. Aanvankelijk bedoeld als project, maar inmiddels vormt de band de hoofdmoot van hun muzikale leven. Mankes heeft op uiteenlopende podia gespeeld: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Duitsland, Zweden en Noorwegen.

Om extra inhoud aan deze bijzondere voorstelling te geven kiest Mankes dit keer voor een theatersetting door bij een aantal nummers wat te vertellen over de achtergrond en het ontstaan ervan. Ook zullen zij tussen de nummers door wat over henzelf vertellen. Aan het begin van elke set wordt een video van één van hun nummers vertoond.

De voorstelling start om 14.30 uur. De toegangsprijs is € 12,50, vrienden van de Zwaan Cultureel krijgen € 2,50 korting. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt, online of aan de zaal (mits nog beschikbaar).