EGMOND AAN ZEE – Sportliefhebbers kunnen zondag 10 maart luisteren naar vele sporticonen tijdens Sportcafé Studio H. Aan de Ronde Tafel in Hotel Zuiderduin zitten Adrie van der Poel, Thijs Zonneveld, Johan van der Velde, Piet van Opheusden, Gerard Nijboer en Jolanda Grimbergen.

Deze speciale middag vindt tijdens het jubileumweekend plaats van Le Champion, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert, en wordt van 14.30 – 17.30 uur geleid door columnist Bert Hassink. Hassink zal deze middag boeiende wieler- en hardloopverhalen boven water halen. Sportjournalist Thijs Zonneveld is een interessante sidekick en zal ongetwijfeld de meest kritische vragen stellen aan zijn mede tafelgenoten.

Adrie van der Poel kan fascinerend vertellen over zijn rijke wielerhistorie, waarin hij onder andere zes klassiekers won, twee touretappes en wereldkampioen veldrijden werd in 1996. Met twee actieve wielerzoons, Mathieu en David, staat hij nog steeds met twee benen in de wielerwereld. Johan van der Velde rijdt letterlijk nog mee in het wielerpeloton, maar dan als chauffeur van team Roompot – Charles Cycling. Van der Velde was een echte ronderenner en zegevierde tijdens zijn carrière in de Ronde van Romandië, de Ronde van Nederland en de Ronde van Engeland. Piet van Opheusden had andere kwaliteiten, hij werd wereldkampioen achtervolging in 1952. Hij was en is een fenomeen op de fiets. Daarnaast kan hij prachtig en vol passie vertellen over wielrennen. Wij kijken er nu al naar uit als Piet aan het woord is. Naast dat er veel gepraat wordt over koersen, praten we ook met niemand minder dan Gerard Nijboer over hardlopen. Nijboer won Olympisch zilver op de marathon tijdens de Spelen van 1980 in Moskou. Als coördinator wegatletiek speelt de oud-marathonloper nog steeds een belangrijke rol in deze discipline en is hij een inspirerende spreker. Schaatster Jolanda Grimbergen gaat zich ook mengen in het gesprek. Deze op en top sportvrouw werd in 1991 Nederlands kampioen allround schaatsen. Bij de laatste Elfstedentocht in 1997 werd ze vijfde.

Tussen de legendarische verhalen door wordt de middag omlijst door muziek. Iedere sportliefhebber van harte welkom om deze middag bij te wonen. In het kader van het 50-jarig jubileum van Le Champion vinden er nog meer feestelijke activiteiten plaats in het weekend van 8 t/m 10 maart in Hotel Zuiderduin In Egmond aan Zee. Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl/50jaar.