Egmond aan Zee – Vandaag gaat de Saucony Egmond Halve Marathon van start. Het parcours staat garant voor 21,1 km zwoegen en ploegen, over asfalt en duinen, dwars door mul zand en scherp helmgras.

In 44 jaar tijd is de Saucony Egmond Halve Marathon uitgegroeid tot een van de populairste en meest massale lopen van Nederland. De grootste aantrekkingskracht van deze halve marathon is ongetwijfeld de variatie in het parcours met daarbij het mooie traject door het Noordhollands Duinreservaat als hoogtepunt. Aantrekkelijk is ook de ronde door Egmond aan Zee en de sfeervolle finish te midden van duizenden toeschouwers. De regelmatige aanwezigheid van nationale en internationale toplopers heeft daarnaast in belangrijke mate bijgedragen aan de internationale bekendheid die deze jaarlijkse loop op de tweede zondag in januari verworven heeft.

RTV80 maakt een live registratie van de Halve Marathon van Egmond. Volg je het evenement het liefste warm vanuit je eigen woonkamer, kijk dan mee via de live-stream.