HEILOO – IMIX is een kunstenaarscollectief dat natuur en kunst met elkaar verbindt. De vier kunstenaars nodigen geïnteresseerden uit dit te komen beleven op hun buitenexpositie in Heiloo. Het is de eerste van een reeks seizoensexposities waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Ruim een jaar geleden is IMIX neergestreken aan de Hoogeweg in Heiloo. De tuin was compleet overgenomen door de natuur. Braam, klimop en brandnetel groeiden weelderig. De kunstenaars waren onder de indruk van deze oerkrachten maar hebben er ook een plekje verworven om ín en mét de natuur samen te werken. Langzaamaan gaf de verwilderde tuin steeds meer geheimen prijs en inspireerde tot nieuwe kunstwerken.

Mireille Schermer gebruikte de opgerooide wortels van de krachtige bramen voor haar hangende installatie ‘Wortelen’. Gemma Distelbrink liet hier haar zaagsel gestookte keramische elfenbankspiraal flink groeien. Garrie Oomkens geeft met zijn boomhoezen een kijkje in de binnenkant van de boom. Marion Albers verbeeldde de rust met in zichzelf gekeerde gepolijste portretten van keramiek. Gastexposant Peter Rijke brengt stromend water tot rust. Maar er valt nog héél veel meer kunst te ontdekken in de tuin. Kom je bezinnen en verwonderen, ontroeren en verwarmen.

IMIX steekt graag de vuren aan voor de bezoekers. Op 19 en 20 januari is iedereen van 11.00-16.00 uur welkom op de expositie in de ateliertuin. De ingang van de ateliertuin bevindt zich naast Hoogeweg 38 in Heiloo. Volg de bordjes van IMIX. Parkeren van auto’s kan niet op/naast het terrein maar wel in de directe omgeving. Fietsen kunnen wel aan het begin van de tuin neergezet worden.

Op zondagmiddag 20 januari om 17.00 uur sluit IMIX de eerste seizoensexpositie in de ateliertuin af met een eigentijds vuurritueel. Wil je erbij zijn? Er is plaats voor 12 deelnemers. Laat het weten door je via de mail aan te melden dan krijg je wat informatie retour. Het mailadres is info@imixkunst.nl of info@marionalbers.nl.