Mensen, beweging en prachtige kleuren kenmerken de acryl-schilderijen van beeldend kunstenaar Margriet Schadee. Vanaf dinsdag 8 januari t/m maandag 4 maart zijn haar werken te zien in restaurant De Oude Keuken in Bakkum.

De Castricumse kunstenares laat zich graag inspireren door de natuur en door mensen om haar heen. Haar schilderijen zijn abstract, maar wie goed kijkt, ontwaart de structuur van takken in de winter, van zonlicht door de bladeren in de zomer en de kleuren van de herfst. De manier waarop mensen bewegen, verraadt een glimp van hun karakter.

Als kind krijgt Schadee tekenles bij kunstenares Stien Eelsingh in Zwolle. In Castricum heeft ze bij de abstractgroep van vereniging Perspectief les van Jessica Keppel, Ruud Lans en Eric Beets. Een aantal jaren geleden won ze de Talens Schilderprijs in Noord-Holland.

Schadee exposeerde onder andere in Enkhuizen, Alkmaar en Amsterdam. Ze blijft zichzelf continu vernieuwen en maakt naast schilderijen ook kleurrijke objecten van perspex en hout. Liefhebbers van de jaarlijkse KunstFietsRoute kennen haar werk uit Studio 23, haar eigen atelier in Bakkum.

De Oude Keuken is gevestigd op het terrein van Dijk en Duin. Het sfeervolle café-restaurant met grote tuin en terras biedt een heerlijke kaart voor koffie, lunch en diner. Dagelijks geopend van 9 tot 17 uur, vrijdag en zaterdag van 9 tot 23 uur, zondag van 9 tot 21 uur.