Op zaterdag 19 januari ging de actie Kerkbalans van start. De actie is voor en door leden van de plaatselijke kerk en de opbrengst is bestemd voor het werk in de gemeente en voor het in standhouden van de gebouwen. Landelijk wordt daar aandacht aan besteed door het luiden van de kerkklok, zo ook in de protestantse Gemeente Uitgeest- Akersloot.

Er waren zo’n 30 belangstellenden afgekomen op de toespraak van wethouder Cecilia van Weel voorafgaand aan het luiden van de klok wat om 12.30 uur precies zou moeten plaatsvinden. Dit laatste gebeurt om de actie bekendheid te geven maar vooral ook om de vrijwilligers die meewerken te bedanken voor hun inzet.

Er was echter een klein probleempje: door de nachtvorst stond de klok stil om 21:30 uur en dat moest eerst hersteld worden. Gelukkig lukte dat en kon de klok alsnog geluid worden om de actie Kerkbalans officieel te starten.

Tekst: Ger Bus