Op dinsdag 8 januari was het precies vijf jaar geleden dat De Oude Keuken de nieuwe locatie op Oude Parklaan 117 betrok. Reden voor een feestje natuurlijk! Want ze hebben veel bereikt en daar zijn ze trots op: een restaurant/grand café met een heel bijzondere sfeer dat een eigen plek heeft gevonden in Castricum.

Het muziekprogramma op de zondagmiddag trekt een vast publiek en is elke keer weer een feestje. En als opleidingsrestaurant hebben ze al veel leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid naar nieuwe werkplekken.

Maar zij groeien niet alleen, ze doen dat samen met de ondernemers in Het Oude Administratiegebouw, met de toeleveranciers en niet te vergeten met de buren: mede sociaal-ondernemer Bak’m en de bewoners van de nieuwe wijk die om hen heen verrijst op Landgoed Duin & Bosch.

Deze mijlpaal was een mooi moment om met de leerlingen, begeleiders, directie en bestuursleden ook vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Dichtbij: op 27 januari staat er een optreden van Tribute to Leonard Cohen op de agenda.

Maar ook iets verder weg: als sociale onderneming gaan ze komend jaar naar het buitenland. Ze hebben plannen om op bezoek te gaan bij collega sociaal-ondernemers in Europa en met ze mee te lopen om zo inspiratie op te doen voor De Oude Keuken. Zij kijken ernaar uit!

En natuurlijk zullen ze komende zomer uitgebreid stilstaan bij dit vijfjarig jubileum. In festivalsfeer, samen met hun buren, klanten en leveranciers. Ze houden u op de hoogte!