Stap in de rijke traditie van het humanisme. Vanaf 14 februari organiseert het Humanistisch Verbond in Heiloo de introductiecursus humanisme. De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie.

Niets is menselijker dan levensvragen te stellen: Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol? Deze vragen zijn zo oud als de mensheid. Vele denkers, van Socrates tot Savater en van Epicurus tot Erasmus, hebben dezelfde vragen gesteld en beantwoord. En vaak verrassend bruikbaar. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vindt u uw eigen antwoorden. Met inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van de ervaren docent Peter de Wit de humanistische traditie tot leven.

De cursus vindt plaats in Buurthuis Trefpunt aan het Abraham de Bois-Hof 2 in Heiloo, op donderdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur op 14, 21 en 28 februari en 7 maart. Voor mensen met een minimum-inkomen geldt een gereduceerd tarief. Er is geen voorkennis of opleiding vereist. Deelnemers ontvangen voor aanvang van de cursus een reader.

Aanmelden kan tot 9 februari via www.cursushumanisme.nu.