SCHOORL – Ineke van Gerve – Woudhuijsen exposeert tot eind maart een selectie uit haar schilderijen Hoog Duinen in Schoorl. Sinds 2017 is Ineke een van de bewoners van dit verzorgingshuis.

Ineke is geboren in Amsterdam, en daarna woonde ze in Alkmaar. Tekenen deed zij al sinds haar jeugd, zoals Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Zij werd in haar talent gestimuleerd door haar vader. Als hij aan haar vroeg hoe het op school ging, dan vroeg hij vooral naar gym en tekenen. Dat was belangrijk. De rest kwam vanzelf wel, zei hij. Jarenlang nam de kunstenares deel aan cursussen bij Jacolien Hamers en later bij Ingeborg van Bleisem van atelier Ibis. Ineke liet zich inspireren door haar omgeving, door landschappen, dieren en mensen. Ze genoot van de oer-Hollandse omgeving van Alkmaar.

De schilderijen zijn te bewonderen in zorgcentrum Hoog Duinen, Heereweg 169 in Schoorl. De expositie is van 5 januari tot 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur te zien op de begane grond en de eerste verdieping.