Maandag 28 januari vierde de heer W.E. Naessens zijn honderdste verjaardag. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om naar ViVa! Zorggroep De Loet te komen om de jarige met dit heugelijke feit te feliciteren.

Meneer Naessens is geboren in Haarlem. Op 4-jarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Indonesië. Zijn vader was kinderarts en ging daar werken. Op 11-jarige leeftijd kwam hij terug naar Europa. Naast Haarlem en Indonesië heeft de heer Naessens in vele steden, waaronder Brussel en Velsen, gewoond voordat hij in Heiloo neerstreek. In 1953, nadat hij als kinderarts was afgestudeerd, verhuisde hij naar Alkmaar. In deze plaats was ook zijn werkplek. In 1970 is hij naar Heiloo verhuisd en twee jaar geleden naar ViVa! Zorggroep De Loet.

Meneer Naessens komt uit een gezin met drie kinderen waarvan de oudste in 2007 is overleden. Helaas moet hij ook al een tijdje zonder zijn eerste vrouw, zij overleed 20 jaar geleden. Uit hun huwelijk zijn 2 kinderen geboren. Een dochter, wonend in Londen en een zoon die in Bergen woont. Daarnaast heeft meneer Naessens 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Tot één jaar geleden tekende meneer Naessens nog, een grote hobby van hem. Zo groot zelfs dat twee jaar geleden onze burgemeester een expositie van hem geopend heeft met een groot deel van zijn werk. Een druk baasje die het nu ietsje rustiger aan doet maar zeker nog volop in het leven staat. En zoals hij zelf zegt: “Het leuke is actief te leven.”

Tekst: Yvonne van Stiphout