Vrijdag 11 januari was het Groene Vrijdag op het Jac. P. Thijsse College in Castricum. Groene Vrijdag draait om aandacht hebben en krijgen voor de leefomgeving.

Mariek van Nierop, initiatiefnemer van Groene Vrijdag, heeft in kaart gebracht welke realiseerbare wensen collega’s hebben met het oog op aandacht voor werk- en leefomgeving. Voor de kerstvakantie hebben diverse collega’s enthousiaste ideeën gestuurd naar Mariek. Tijdens Groene Vrijdag zijn deze wensen gepresenteerd op een mobiel prikbord in de personeelskamer waarna men spontaan bijna allemaal aandacht voor de omgeving als gespreksonderwerp had. Mentoren hebben tijdens hun mentorles aandacht geschonken aan dit onderwerp en de leerlingen gevraagd iets groens te dragen op vrijdag 11 januari.

Dat het onderwerp onder de leerlingen leefden, bleek uit het feit dat één klas met hervulbare flesjes naar school kwam in plaats van met pakjes drinken. Een andere klas stelde een hele lijst op met ideeën die voor een langere periode wenselijk zijn. Ook het groot deel van het personeel droeg vrijdag 11 januari iets groens en liet hiermee zien dat aandacht voor de omgeving belangrijk is.