De kogel is door de kerk. De Foresters stopt met zondagvoetbal en wordt vanaf volgend seizoen een zaterdagvereniging.

De afnemende animo van zowel spelers als bezoekers voor de zondag hebben geleid tot een onderzoek door Commissie Voetbalzaken. In het algemeen is gebleken dat het grootste deel van de betrokken jeugdspelers het liefst op zaterdag speelt. Hierdoor zal de aanwas voor de toch al gekrompen zondag-afdeling nagenoeg opdrogen, met alle gevolgen van dien.

Voorzitter Bas Michielsen:

“We slaan een nieuwe, ambitieuze zaterdag-weg in. Naast het feit dat we de afgelopen tijd al meer aandacht geven aan onze niet-selectie jeugd, zullen we er alles aan doen om de huidige zondag-selectie te blijven prikkelen en motiveren want zij zullen volgens de regels in de zaterdag 4e klasse moeten beginnen”

Een gevolg van de verhuizing naar de zaterdag is dat de huidige selectietrainer Edwin Reder na dit seizoen afscheid zal nemen van de club. Foresters moet zodoende op zoek naar een nieuwe trainer die met oog op de ambities de capaciteit heeft om de Egels snel naar de zaterdag 2e klasse te brengen.