Eind februari biedt de buurtsportcoach van Bergen weer het succesvolle beweegprogramma ‘Fit & Vitaal’ voor 60’ers aan.

Gedurende acht weken sporten de deelnemers tweemaal per week met elkaar. Zij volgen een training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie én bezoeken daarnaast één keer per week een lokale sportvereniging of sportaanbieder om daar kennis te maken met nieuwe sporten. Deelnamekosten bedragen € 20,- , aanmelden kan via e.kraakman@alkmaarsport.nl.
Het project heeft nu al een aantal keer succesvol gedraaid in de gemeente Bergen. Deelnemers maken kennis met nieuwe beweegactiviteiten van lokale sportaanbieders maar ook met sporten die men in het verleden als eens eerder heeft beoefend. Soms liggen deelnemers na jaren weer eens in een zwembad of staan ze op de ijsbaan.

Elles Kraakman:

“Wat mij vooral opvalt, is dat de deelnemers na het programma blijven sporten. Soms individueel maar vaak ook in dezelfde groepssamenstelling. Het verbindende, sociale element tijdens het programma is groot en daar zet ik dan ook op in tijdens de acht weken dat we samen zijn.”

Aankomend project kunnen de mensen die deelnemen kennismaken met onder andere gymnastiek, yoga en een balsport.

Aanmelden
Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan het sportprogramma zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-29319401. Begin februari worden de twee definitieve vaste dagen bekend gemaakt waarop in de ochtend gesport zal worden. De fitheidstest vindt plaats op dinsdag 12 februari bij jongerencentrum De Wal in Egmond aan Zee (deelnamekosten €10,-), hiervoor kunt u zich telefonisch aanmelden via 072-5065204.