EGMOND – Dit weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond, en de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor spektakel.

Le Champion heeft voor de wedstrijdonderdelen een aantal echte toppers weten vast te leggen. Zo heeft AGU Egmond-Pier-Egmond onder andere Lars Boom (Europees kampioen strandrijden), Sebastian Langeveld (winnaar 2009 en 2014) en Timothy Dupont (winnaar 2016) aan de start staan. Een dag later gaan de Nederlandse toplopers Michel Butter (Nederlands kampioen NK Marathon), Khalid Choukoud (vijf top tien noteringen in Egmond), Edwin de Vries (tweede op NK Marathon) en Ronald Schröer de strijd aan met de Kenianen Ayele Abshero (tweevoudig winnaar in Egmond 2011 en 2014) en Gideon Kipketer (vierde tijdens de TCS Amsterdam Marathon).

Toeschouwers

Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of in de cheering zone op Camping Bakkum. Tussen 12.00 en 15.00 uur is hier livemuziek en verschillende foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Het is hier bovendien gemakkelijk parkeren.

Verkeersmaatregelen

Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten voor verkeer tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid en Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en noordzijde van de Watertorenweg.

Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar naar Egmond aan Zee. Meer informatie over de verkeersmaatregelen: www.nnegmondhalvemarathon.nl/meer-info/bewoners.