Een delegatie van het CDA Uitgeest heeft op zaterdag 19 januari een werkbezoek gebracht aan de pas opgestarte zorgboerderij van Maaike en Harm Terra. “In de gezellige kantine van de zorgboerderij kregen wij een toelichting van Maaike en Harm betreffende hun plannen,” aldus de delegatie.

Op de boerderij is plaats voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Ook ouderen of mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier naar eigen mogelijkheden terecht voor een dagbesteding. Een afspraak maken kan via Stichting Landzijde te Purmerend, zie ook www.zorgboerderijhetkooghuis.nl. Na deze interessante toelichting kreeg de delegatie een rondleiding op de boerderij. De CDA-leden waren zéér geïnteresseerd in de uitleg van Harm over de bedrijfsvoering van het boerenbedrijf.

Een stal met 70 melkkoeien, gemolken door een melkrobot. De kraamkamer waar een koe pas was bevallen van een tweeling en een stal met jongvee. Maaike en Harm vertelden dat zij het plan hebben voor een moestuin, de volkstuinder Rien Kroos heeft al aangeboden om te helpen. Spontaan meldde zich ook een CDA-hobbytuinder om te helpen dit op te zetten. Ook voor overige diensten waren er CDA’ers die wilden helpen.

Tekst: Wim Rodenburg