Het brandweernieuws van maandag 14 tot en met zondag 20 januari.

Castricum

Dinsdagochtend om 04.18 uur werd de brandweer van Castricum opgeroepen voor een waterlekkage in diverse woningen aan de C.F. Smeetslaan bij de Ambassadeur flat. Lees hierover ook dit artikel. Op de derde etage was een waterlekkage ontstaan in een keukenkastje. De onderburen werden wakker van het water wat bij hun in de woning kwam. Zij hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Zowel op de derde als de tweede etage hebben twee woningen flinke waterschade opgelopen. Ook twee andere appartementen op de tweede etage liepen waterschade op. Omdat het meerdere woningen betrof werden ook de korpsen van Limmen en Heemskerk ingezet. Met waterstofzuigers heeft de brandweer het meeste water weggekregen. Daarna kwam Salvage ter plaatse en heeft de klus overgenomen. Rond 6.30 uur waren de brandweerlieden weer terug op de kazerne.

Akersloot

Donderdagavond om 21:54 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om een auto te bevrijden op de hoek van de Koningsweg met de Veldbloem. De auto had bij het rechtsaf slaan de bocht te krap genomen en was vast komen te zitten op een betonblok. De brandweerlieden hebben de auto een beetje gelift waarna de auto zijn weg weer kon vervolgen.