Het brandweernieuws van maandag 31 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019.

Castricum

Woensdagmiddag 2 januari om 14:27 uur is de brandweer uitgerukt voor een brandmelding bij het Klaverland aan de Alkmaarderstraatweg. Bij aankomst werden de brandweerlieden opgevangen door de bedrijfshulpverleners en werd er gelijk gezegd dat het om het testen van de melders ging. Ze hadden het netjes gemeld bij hun meldkamer, maar deze had het niet door gegeven aan de brandweermeldkamer.

De zelfde dag om 20:34 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brandgerucht bij Vitesse 22 aan de Puikman. Bij aankomst van de brandweer en politie werd er een onderzoek ingesteld. Ze vonden alleen nog maar 5 fietsen en vuurwerkresten. De daders zijn waarschijnlijk snel de duinen in gevlucht bij aankomst van de hulpdiensten.

Egmond–Binnen

In de nacht van vrijdag 4 januari op zaterdag 5 januari zijn de brandweerlieden van Egmond en Limmen rond 02:23 uur opgeroepen met hun tankautospuiten. Dit voor een brand in Gasterij Nieuw Westert aan de Oude Schulpweg. Al snel werden ook de waterwagen van Egmond en de hoogwerker van Alkmaar opgeroepen. Zij hebben de eerste inzet gedaan om de brand van binnenuit te kunnen blussen, maar al snel bleek dit niet meer te lukken door de enorme rookontwikkeling en de hitte in het pand. Rond 03:00 uur werd er opgeschaald naar zeer grote brand, waarop de tankautospuiten van Alkmaar en Castricum werden ingezet. Deze hebben geholpen om de brand te bestrijden en de achterliggende panden te behouden. Omdat er tijdens de brand veel vliegvuur vrij kwam en richting het dorp ging werd ook de tankautospuit van Heiloo ingezet om het vliegvuur te bestrijden. Rond 06:30 uur werd het sein brand meester gegeven en kon er worden afgeschaald. Het nablussen heeft nog de hele ochtend in beslag genomen.
Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig en over de oorzaak is nog niets bekend. Het pand moet als verloren worden beschouwd.