De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert op vrijdagavond 18 januari een avondexcursie voor jongeren. De bedoeling van deze excursie is om bosuilen waar te nemen.

Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Bij de excursie bootst de uilenroeper Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Als het goed is antwoorden de bosuilen en laten zij zich even zien. Dat is altijd reuze spannend. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij zo inzicht in hoe het met de bosuilen gaat.

Jongeren en hun begeleiders worden van harte uitgenodigd om aan deze excursie deel te nemen. Op vrijdagavond 18 januari wordt er verzameld op de parkeerplaats direct tegenover Johanna’s Hof aan de Zeeweg te Castricum. De excursie begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursie is niet nodig. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Wil je meer informatie over deze of over volgende excursies, neem dan contact op met Cees Baart 06-43677458, coƶrdinator van de Jeugdvogelclub. Je kunt natuurlijk ook op de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland kijken: www.vwgmidden-kennemerland.nl.