Op donderdag 7 februari is het volgende Alzheimer Trefpunt in Uitgeest. Het onderwerp is: “Dementie, wat doet dit met je relatie?“.

Het doet veel verdriet om je geliefde te zien veranderen van een zorgzame wederhelft in een zorgafhankelijke partner. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid die jullie hadden, verdwijnt langzaam maar zeker naar de achtergrond. Dit proces is een opeenstapeling van allerlei soorten verlies. Iedereen is anders en zal anders met dit verlies omgaan. De verbondenheid blijft bestaan en soms ervaar je momenten waarin je je partner of je ouder weer even herkent. Maar er zijn veel dingen waarvan je beetje bij beetje afscheid moet nemen. Wat kun je doen om je relatie liefdevol te houden? En hoe zorg je ervoor dat je niet in een isolement terechtkomt?

Gespreksleider Elsbeth Holtz gaat over dit thema in gesprek met twee mantelzorgers die al enige jaren voor iemand met dementie zorgen. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in Dorpshuis De Zwaan. Adres: Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest.

De ontvangst is vanaf 10:00 uur, het programma start om 10:15 uur en eindigt rond 12:00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere ochtend te worden. De toegang en koffie/thee zijn gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig, onze gastvrouwen heten u graag van harte welkom.

Wat kunt u verwachten?

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.