Op zaterdag 12 januari 2019, omstreeks 20:00 uur, reed er een 51-jarige man uit Uitgeest over de Geesterweg terwijl hij zwaar beschonken was. De man bestuurde zijn bestelauto slingerend en een tegemoetkomende bestuurder moest uitwijken om geen aanrijding te krijgen met de bestelauto die op zijn weggedeelte was terecht gekomen.

De 51-jarige man kreeg een stopteken, maar negeerde deze. Even verderop werd de bestuurder met zijn bestelauto toch tot stilstand gebracht. Bij controle blies de man een F en bij een ademtest op het bureau blies de man maar liefst 900 ug/l, hetgeen hem kwam te staan op een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, een rijverbod en een invordering van zijn rijbewijs.

Vervolgens is de man met een taxi terug naar huis gegaan en kon het toen niet laten om toch in zijn auto te stappen en verder naar huis te rijden. Hierop is de man wederom aangehouden door de politie en kreeg opnieuw een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, voor het besturen van zijn voertuig, terwijl aan hem een rijverbod was opgelegd en een proces-verbaal voor het besturen van zijn bestelauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.