Op donderdagochtend 13 december kregen volwassenen met een minimum inkomen de gelegenheid om tegen een gereduceerd tarief te komen schaatsen in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De ochtend werd georganiseerd op initiatief van de buurtsportcoaches van de BUCH-gemeenten.

“Voor velen was het de eerste keer op schaatsen. Het gebruik van ‘rekjes’ was voor sommigen noodzakelijk, maar dit drukte de pret niet. Een aantal hadden een tijd geleden voor het laatst geschaatst, maar iedereen vond het fantastisch. Als er volgend jaar een nieuwe editie gehouden wordt zijn deze deelnemers zeker weer van de partij”, zo meldt buurtsportcoach Chantal Thomas.

De buurtsportcoaches zijn er voor alle inwoners van de BUCH. “Het is fijn om in de decembermaand iets extra’s te doen voor deze doelgroep”, aldus buurtsportcoach Chantal Thomas. “Jong en oud vanuit verschillende culturen komen tot elkaar. Deze ochtend was een mooi moment voor de deelnemers om (weer) in aanraking te komen met de Nederlandse schaatscultuur”.