IJMOND – Ook inwoners van Uitgeest bezorgd zijn om hun gezondheid door de grafietregens die Tata Steel uitstoot. Dit bleek tijdens een bijeenkomst voor bewoners dinsdagavond in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid meldt mediapartner NHnieuws.

Op de bijeenkomst waren zo’n veertig mensen aanwezig. Verder waren er politici van de drie IJmond-gemeenten en Provincie Noordh-Holland. Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van instanties zoals RIVM, GGD en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De bezoekers hadden de mogelijkheid tot het stellen van vragen en tot het doen van de suggesties.

Aan het eind van de avond verscheen er een top tien van de belangrijkste aanbevelingen op het bord. De verantwoordelijken zetten hun handtekening en beloofden zo aan de slag te gaan met betere voorlichting, meer transparantie en betere en frequentere stofmetingen.