Het brandweernieuws van maandag 3 december tot en met zondag 9 december 2018

Limmen
Maandagmorgen 3 december om 05:49 uur had een schoonmaker een brandlucht geroken in de parkeergarage onder de Vomar in Heiloo aan het Stationsplein. Voor de zekerheid is de brandweer gebeld. Omdat het een parkeergarage onder een supermarkt betrof werd er ‘brand industrie’ gemeld door de alarmcentrale. Dus werden de tankautospuiten van Heiloo en Limmen en de officier van dienst ook gealarmeerd. Bij een grondige verkenning van de spuitgasten bleek er niets aan de hand te zijn en konden ze weer retour.

Dezelfde ochtend om 08:53 uur was er een loze brandmelding bij het NTI NLP aan de Oosterzijweg in Limmen.

De brandweer van Limmen werd donderdagochtend om 03:22 uur opgeroepen om de politie te assisteren bij zorgcentrum De Cameren. Het bleek te gaan om een kleine ontploffing van een koelkast in één van de kamers. Daarbij was een ammoniaklucht te ruiken. De bewoner is voor de zekerheid gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft diverse metingen verricht en de woning geventileerd.

Zondagochtend 9 december om 9:05 uur werden de brandweerlieden samen met de collega’s van Heiloo en de hoogwerker van Alkmaar opgeroepen voor een binnenbrand bij basisschool de Zuidwester aan de Boekenstein in Heiloo. Bij aankomst bleek het om een klein brandje te gaan in een kabelgoot die snel afgeblust kon worden door beide brandweerkorpsen. De hoogwerker hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Castricum
Donderdagavond 6 december om 19:42 uur was er een loze brandmelding bij het Ribw K/AM aan de Oude Parklaan.

Akersloot
Zaterdagochtend 8 december om 09:22 uur werd de brandweerboot opgeroepen om brandweer Alkmaar te assisteren bij een door de wind losgeslagen woonboot. Brandweer Akersloot en Alkmaar hebben samen de klus geklaard. Het grootste gevaar was dat alle aansluitingen van elektra, gas en het water van de woonboot waren losgebroken.