Op vrijdag 7 december komt Mieke de Nijs van Koffertje Troost bij in de winkel bij Tof Bloemen Castricum in Winkelcentrum Geesterduin. Ze zal aanwezig zijn vanaf 10.30 uur.

Tof Bloemen verzorgt geregeld de bloemen bij een afscheid, maar hoe kun je nu het beste aan een kind uitleggen dat iemand er niet meer is.

Voor kinderen is het overlijden en afscheid nemen van een dierbare een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen worden niet alleen geconfronteerd met het gemis van een geliefd persoon, maar ook met het verdriet van hun omgeving. Aandacht, uitleg en betrokkenheid is essentieel voor een goede start van het rouwproces. Koffertje Troost ondersteunt kinderen in rouw. Door het aanbieden van materialen wil Koffertje Troost gezinnen helpen om het overlijden van een dierbare bespreekbaar te maken en kinderen op verschillende manieren betrekken bij het afscheid.