HEILOO – Met zo’n 90 deelnemers van 5 tot 16 jaar was het jaarlijkse Oliebollentoernooi bij Dojo ‘t Loo weer goed bezet.

Verdeeld over 8 teams gingen de judoka’s van Dojo ‘t Loo onderling de strijd aan om de prijzen. Flink aangemoedigd door familie en fanatieke coaches werden de partijen afgewerkt.

Uit de voorrondes kwamen de Rendieren o.l.v. Kars Zoon en het team de Cadeautjes als poulewinnaars uit de bus. Zij mochten in de finale strijden om de eerste en tweede plaats. Nadat alle tien partijen waren gedraaid, bleek het team van de Cadeautjes o.l.v. Birgit Stevenson de sterkste. Zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen.

De strijd om het brons werd door het Happy New Team van Karen Stevenson met slechts een paar judopunten verschil nipt gewonnen van het Vuurwerkteam van Maaike Stevenson. De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats tussen de Sneeuwelfjes van Leon Ploem en de Kerstmannen van gelegenheidscoach Stefan de Boer bleef onbeslist.

De Sterretjes van Melanie Tabak wisten in de slotronde niet te winnen van het Champagneteam van Bruno van Beek en eindigde daardoor op als laatste op dit Oliebollentoernooi. De meegebrachte oliebollen smaakten er na afloop echter niet minder om. De foto’s van het toernooi zijn te zien op www.dojotloo.nl.